Deelnemers 2014

Andra's kaas

Andra MacMorland

Een selectie van Schotse Kazen & pate geserveerd met crackers. Een lekkere versnappering tijdens het festival voor de kleine trek.

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot dé grootste onafhankelijke drankengroothandel van Nederland, iets waar wij als team heel erg trots op zijn. Het assortiment bestaat uit vele bekende A-merken, alternatieven voor de bekende merken en eigen importen. Het basisassortiment bestaat uit ruim 1200 verschillende dranken welke allen op voorraad staan, uitzonderingen daargelaten.

Bezoek website
Ben Nevis Club

Ben Nevis Club

De Ben Nevis Club houdt voor haar leden 6 of 7 nosing & tastings per jaar. Op zo’n proefavond worden 6 single malt whisky’s geproefd en beoordeeld op kleur, geur en smaak. Afgesloten wordt met een 7e whisky die is gebotteld op “cask strength”. Tussen de whisky’s door drinken wij water en een zwaar, donker bier. Het bier heeft de eigenschap de mondholte vrij te maken van smaakstoffen, zodat de volgende whisky volledig “schoon” kan worden geproefd. Tussen de whisky’s door worden ook hapjes en gerechtjes genuttigd die in de smaak goed bij de whisky passen.

Bezoek website
Ben Nevis Club

Bierland Nederland

Bierland Nederland is een initiatief van Arjan te Hoonte. Arjan heeft zijn sporen verdiend in de Nederlandse bierwereld. In 2003 heeft hij het Klein Brouwerij Collectief opgericht en is ruim 8 jaar voorzitter geweest van deze belangenorganisatie. Daarnaast is hij mede-oprichter van Stibon, de bieropleiding in Nederland. Op de stand kunt u kennismaken met bieren die op whiskyvaten zijn gelagerd.

Bezoek website
Whisky Blender

Whisky Blender

In one hand you have two Scottish friends with a passion for whisky and in the other you have, well, the internet. Now put those hands together and suddenly it's possible for anyone to design and drink their very own custom bottle of Scotch. We can hardly believe it either but it's true and our site proves it.

Bezoek website
De Bodega

De Bodega

Voor ons is De Bodega een echt familiebedrijf. Wij, Leen en Wilma van Wijk, staan samen voor u klaar in onze winkel en kunnen u bijstaan met degelijk advies en een groot enthousiasme voor het vak. Leen heeft jarenlange ervaring in de slijtersbranche. Al sinds 1980 is hij bezig met wijnen en whisky’s, bieren en likeur. De Bodega is importeur van de onafhankelijke bottelingen van Hart Brothers.

Bezoek website
Boomsma

Boomsma

Zo’n 130 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd.

Bezoek website
De Monnik Dranken

De Monnik Dranken

De Monnik Dranken is een drankengroothandel en familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft 65 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment van De Monnik Dranken is breed en diep en bestaat uit circa 6.500 verschillende soorten dranken en drankaanverwante artikelen.

Bezoek website
Diagio Nederland

Diagio Nederland

Diageo is the world's leading premium drinks business with an outstanding collection of beverage alcohol brands across spirits, beer and wine. These brands include Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Windsor, Buchanan's and Bushmills whiskies, Smirnoff, Ciroc and Ketel One vodkas, Baileys, Captain Morgan, Jose Cuervo, Tanqueray and Guinness.

Bezoek website
Dutch Connection

Dutch Connection

You will not find this Connection on the internet. It is just a fancy (protected) name used by some so called whiskyfreaks from the Netherlands that love to share their passion of drinking especially older or very rare single malts. Their main purpose is (besides collecting these bottles) to open them. Although their huge range of open bottles includes many ardbegs, springbanks, and glen gariochs there will be enough other old bottles from other distilleries among them. Wij zijn dus slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen. Michiel Wigman en Bert Vuik

Gall en Gall

Gall & Gall

Gall & Gall is een drankenspeciaalzaak waar je terecht kunt voor advies, uitstekende service en een verrassend en uitgebreid assortiment dranken. We hebben dranken voor ieder (feestelijk) moment, onze medewerkers helpen je graag met een advies of kado. Gall & Gall bestaat al meer dan 125 jaar! Een mijlpaal in de geschiedenis van deze oer-Hollandse drankenspeciaalzaak. Met inmiddels meer dan 540 winkels is Gall & Gall marktleider in Nederland. Gall & Gall staat niet stil.

Bezoek website
Glenrothes

Glenrothes

Established by the burn of Rothes in Speyside in 1879, The Glenrothes distillery has been producing its characteristic Speyside single Malt for over 130 years. The maturity of The Glenrothes is determined not by age, but by Vintage, resulting in some memorable moments, captured forever in specific expressions of this remarkable spirit.

Bezoek website
Hielander Scottish Restaurant

Hielander Scottish Restaurant

Wij zijn ons restaurant (in het naast liggende pand) in 1989 begonnen. Het eerste en nog steeds enige Schotse restaurant in heel Nederland. Sindsdien proberen wij onze gerechten zo authentiek mogelijk te houden, met gebruik van alleen de allerverste ingrediënten, samengesteld in onze eigen keuken, met soms (voor Nederlandse begrippen) vreemd klinkende combinaties, maar dat is juist het leuke van uit eten gaan: variatie!!

Bezoek website
Inspirits

Inspirits

INPIRITS Premium Drinks is de sales- en distributieorganisatie in de Benelux van een zeer groot aantal gerenommeerde nationale en internationale drankmerken. Met bekende merken als Sonnema, Dujardin, Notaris, Olifant, Jachtbitter, Goblet, Joseph Guy, Glengoyne, Smokehead, Mansion House, Café Marakesh, Estaro, Wenneker, Eliterna, Delaforce en Ypióca is INSPIRITS verantwoordelijk voor ruim 10% van de gedistilleerd afzet op de Nederlandse markt.

Bezoek website
Intercaves

Intercaves

Intercaves is een import- en distributieonderneming van gedistilleerd, wijnen, aperitieven, champagne en mousserende wijnen, waaronder veel internationaal bekende merken. De distributiefocus ligt voornamelijk op de horeca (grossiers) en de zelfstandige wijnspeciaalzaken en slijters.

Bezoek website
Jurgen's Whiskyhuis

Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Toen bleek dat er ook blends en niet Schotse whisky's op de markt waren, verruimden we de blikken. Al gauw behoorde alles wat maar enigszins te maken had met whisky tot onze interessesfeer. Alhoewel ze onze nummer één blijven, beperken we ons niet tot de schotse pure malt whisky, maar weten we ook graag meer over bvb. Ierse of Japanse whisky's, blends en bourbons. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !

Bezoek website
Kiltverhuur

Kiltverhuur.nl

De Kiltshop is dé winkel voor de huur van Schotse kledij voor mannen. Wij verhuren kleding voor galafeesten, personeelsfeesten, trouwerijen,... De hele outfit bestaat uit: ghillie brogues, kousen, kiltflashes, sgian dubh, kilt, sporran, kiltpin, galahemd, Bonnie Prince Charlie jacket en waistcoat en een strikje, Argyll outfit of Jacobite outfit.

Bezoek website
Kintra

Kintra

Kintra whisky komt voort uit mijn liefde voor Schotland en Whisky. Als liefhebberij gestart en via “uit de hand gelopen hobby” inmiddels een volwaardig bedrijf dat eigen whiskybottelingen op de markt brengt en proeverijen organiseert op de wijze waarop u dat wilt. Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar bij groeiend aantal slijterijen. Erik Molenaar Kintra Whisky.

Bezoek website
Kraakmans Wijnhandel

Kraakmans wijnhandel

Kraakman's Wijnhandel uit Alkmaar, selecteert al 200 jaar de beste wijn, whisky, en cognac. Gespecialiseerd in wijn, vooral uit de klassieke landen en veel exclusieve import. De diverse exotische uitstapjes buiten Europa brengen bovendien verrassende ontdekkingen voort. Geniet van de mooiste wijn, zeldzame oude port, exclusieve whisky, charmante cognac, verleidelijke likeuren en zeldzame distillaten.

Bezoek website
LMB Trading

LMB Trading

SCOTT'S SELECTION & PRIVATE CELLAR LMB TRADING B.V.

Bezoek website
Maxxium

Maxxium

MAXXIUM Nederland B.V. is een marketing-, verkoop- en distributieorganisatie van kwalitatief hoogwaardige drankenmerken in verschillende gedistilleerd categorieën en (mousserende) wijnen. Het portfolio van MAXXIUM Nederland bestaat uit vele marktleidende merken zoals Bols, The Famous Grouse, Coebergh, Hartevelt, Jägermeister, Licor 43, Rémy Martin, Piper-Heidsieck, Passoã, Pisang Ambon, Jim Beam, Russian Standard, Cockburn’s en Freixenet.

Bezoek website
Moët Hennessy

Moët Hennessy

Moët Hennessy is onderdeel van LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy. LVMH is wereldwijd het grootste concern in luxury goods met een portfolio van meer dan 60 luxe merken. LVMH bestaat uit vijf verschillende divisies en heeft in zijn merken portfolio onder andere Ardbeg en Glenmorangie

Bezoek website
Old Henry's

Old Henry's

Old Henry's verkoopt orginele whisky kleding van o.a. Highland Park en Macallan en zijn momenteel bezig om nog meer merken in het assortiment te krijgen. Tevens zijn er ook rugby shirts, wax kleding en dergelijke te verkrijgen.

Bezoek website
Pernod Ricard Nederland

Pernod Ricard Nederland

Pernod Ricard Nederland is de specialist in marketing & sales van zorgvuldig geselecteerde merken in gedistilleerd en wijn. De Ierse whisky Jameson, de Schotse whisky's Chivas Regal en The Glenlivet, de likeuren Malibu en Kahlua, de Cubaanse rum Havana Club, de Premium Vodka Absolut en de Australische wijnen van Jacob's Creek vormen de voorhoede van kwaliteitsmerken die Pernod Ricard aanbiedt in Nederland. Vanuit de vestiging in Breda bedient het alle kanalen met zijn uitgekiende assortiment; van supermarkt tot slijterij, van horeca tot groothandel.

Bezoek website
Stelle Robertson´s Scottish Kitchen

Stelle Robertson´s Scottish Kitchen

Stelle is is al jaren te vinden op de Noordermarkt, de grootste markt van Nederland op het gebied van Biologische en ecologische voeding. Velen weten daarom ook wel wat Stelle allemaal kan maken. De lijst is te groot om helemaal te tonen, dus volstaan we met dit kleine lijstje met hoogtepunten: Scones, Lemon curds, Clotted cream, carrot cake met creamy icing, baked cheese cake (Deze is trouwens obv eieren ipv de gebruikelijke kwark). Chutney's, Jams en natuurlijk de handgemaakte bonbons. Daarnaast is Stelle ook een trouwe gast bij menig whisky festival in het land.

Bezoek website
Slijterij 't Hekeltje

't Hekeltje

't Hekeltje in Alkmaar, een begrip! De grootste whisky- én biercollectie in Alkmaar en omstreken. 't Hekeltje is sinds jaar en dag een drankengroothandel, slijtersbedrijf én een verhuurorganisatie. Alle middelen benodigd voor het organiseren van een goed feest, een groot festival maar ook een klein besloten feestje kunnen worden geleverd. Tijdens het festival wordt 't Hekeltje gesteund door de kleinste whisky(hobby)club van Alkmaar en omgeving: "The Whisky Train". Zij verzorgen per jaar ongeveer 9 proeverijen op een vaste stek, maar ook op locatie (zie www.whiskytrain.nl). Whisky's, die gepresenteerd worden tijdens het festival, komen vooral van: Gordon MacPhail, Signatory, Edradour, Bunnahabhain en mogelijk nog meer.

Bezoek website
The Spirit of Wine

The Spirit of Wine

Ons assortiment is anders. Omdat Lowie ooit in Schotland studeerde en het schotse dialect spreekt als een echte schot van de oostkust zijn de lijnen kort en de gesprekken met de distillery managers zijn vaak doorspekt van anekdotes en grappen. Daardoor hebben wij vaak toegang tot speciale whisky's die zeer beperkt te krijgen zijn.

Bezoek website
The Travel club

The Travel club

U legt uw wensen bij mij neer en ik ga de perfecte reis voor u zoeken, voor de beste prijs. Omdat ik volledig onafhankelijk ben en daardoor toegang heb tot talloze betrouwbare Nederlandse en Duitse organisaties, kan ik altijd de beste prijs voor u vinden. Ik heb ruim 20 jaar reiservaring en 10 jaar reisbureau ervaring dus er is heel veel kennis aanwezig. Daarnaast kan ik ook nog eens profiteren van de ervaring van zo’n 100 Travel Club collega’s. Kortom, geen vraag of verzoek is te gek.

Bezoek website
The World of Scotland

The World of Scotland

In onze Schotse craft-shop aan de Griendweg 5 in 's-Gravendeel vindt u allerlei producten die u wellicht nog kent van uw vakantie in Schotland; en die u in Nederland moet missen. Denk aan shortbread, oatcakes en whiskycake, lemon curd, marmalades, Mrs Bridges chutneys, Irn-Bru, Cock-a-Leekie, mincemeat, haggis, sticky toffee pudding, fudge, clotted cream... CD's, drinkmokken, sleutelhangers, stropdassen, boeken, quaichs, vlaggen, pennen, stickers...

Bezoek website
Usquebauch Society

Usquebauch Society

De Nederlandse Whisky Vereniging Usquebaugh Society heeft als doel het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen. Drinkt U wel eens een goede whisk(e)y? En wilt U meer weten over wat U drinkt? Of lijkt het U leuk om eens whisky te drinken met een aantal medeliefhebbers? Dan bent U bij ons aan het goede adres.

Bezoek website
Van Wees

Van Wees

Gelegen aan de rand van Amersfoort en in het midden van Nederland, vind je de Van Wees whisky shop. Al ruim 40 jaar een betrouwbaar adres, voor hen die op zoek zijn naar het nieuwste aanbod in whisky, cognac, calvados, armagnac, grappa en eau de vie.

Bezoek website
Whiskyboeken.nl

Whiskyboeken.nl

Bij Whiskyboeken.nl vindt u de grootste collectie whiskyboeken online.

Bezoek website
Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland (kortweg WIN) is in december 2004 opgericht door twee echte whiskyliefhebbers. Jan Kok en Marcel Bol zijn benaderd door whiskyschrijver Charles MacLean of zij de nieuwe bottelingen van Adelphi Distillery wilden gaan importeren. In 2006 zij zowel Jan als Marcel benoemd tot Keeper of the Quaich. Lidmaatschap van deze selecte club is alleen mogelijk op voordracht van meerdere Keepers en op verzoek van de club zelf.

Bezoek website
Whisky Passion

Whisky Passion

Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en België actief zijn. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

Bezoek website
Wine World Holland

Wine World Holland

Wine World Holland B.V. is gespecialiseerd in het importeren, exporteren en verkopen van de beste kwaliteits wijnen en gedistileerde dranken vanuit de gehele wereld. Tevens zijn wij agent van diverse huizen.

Bezoek website