Deelnemers 2019

A Brand New Day

100% onafhankelijke spiritscompany in Nederland, volledig gericht op de marketing en verkoop van internationale topmerken op de Nederlandse drankenmarkt.

Bezoek website

Andra's kaas

Andra MacMorland

Een selectie van Schotse Kazen & pate geserveerd met crackers. Een lekkere versnappering tijdens het festival voor de kleine trek.

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot dé grootste onafhankelijke drankengroothandel van Nederland, iets waar wij als team heel erg trots op zijn. Het assortiment bestaat uit vele bekende A-merken, alternatieven voor de bekende merken en eigen importen. Het basisassortiment bestaat uit ruim 1200 verschillende dranken welke allen op voorraad staan, uitzonderingen daargelaten.

Bezoek website
Bacardi Nederland

Bacardi Nederland

Bacardi, Martini, Grey Goose, Bombay Sapphire, Eristoff en Dewar’s. Wereldwijd genieten mensen al generaties lang van de premium merken van Bacardi, het grootste familiebedrijf in gedistilleerde dranken ter wereld. In Nederland hebt u de keuze uit meer dan 30 soorten wodka, whisky, gin, vermout en tequila. Bacardi gaat uitsluitend voor de hoogste kwaliteit. Wij hebben de ambitie om in 2015 het snelst groeiende bedrijf te zijn in premium gedistilleerde dranken.

Bezoek website
Ben Nevis Club

Ben Nevis Club

De Ben Nevis Club houdt voor haar leden 6 of 7 nosing & tastings per jaar. Op zo’n proefavond worden 6 single malt whisky’s geproefd en beoordeeld op kleur, geur en smaak. Afgesloten wordt met een 7e whisky die is gebotteld op “cask strength”. Tussen de whisky’s door drinken wij water en een zwaar, donker bier. Het bier heeft de eigenschap de mondholte vrij te maken van smaakstoffen, zodat de volgende whisky volledig “schoon” kan worden geproefd. Tussen de whisky’s door worden ook hapjes en gerechtjes genuttigd die in de smaak goed bij de whisky passen.

Bezoek website
Best Of Whiskies

Best Of Whiskies

Best of Whiskies has an exclusive collection of fine and rare whiskies. As a result of our long-term history, we have become much more than “just” whisky traders; we only sell whisky that we have purchased ourselves. We always guarantee its provenance and actual condition as well as on time delivery. All of our whiskies are stored in our conditioned and guarded cellars. It is fully stocked and will therefore always be ready for delivery within 24 hours. We guarantee excellent quality at a competitive price, directly from the source. Our assortment contains all major brands of the exclusive and very fine and rare whisky market. These fine and rare whiskies range from early 20th century to actual or just released vintages.

Bezoek website
Bierbrouwerij De Arn

Bierbrouwerij De Arn

Bierbrouwerij Arn, van Arjan te Hoonte, is een van de vele nieuwe brouwerijhuurders die in 2013 is gestart. Dit omdat er een groeiende vraag is naar speciaal bier. Bokkige Arn werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Sallandsch Landbier Brouwerij in Raalte. Als tweede bier is de Winterse Arn op de markt gebracht. Wij hebben sinds kort een nieuw bier: Arnbeg. Een donkere barley-wine waaraan wij pure Ardbeg 10 yo hebben toegevoegd!

Bezoek website
Boomsma

Boomsma

Zo’n 130 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd.

Bezoek website
Boomsma

Bresser & Timmer

Bresser & Timmer is een importeur, groothandel gespecialiseerd in Whisky. Op onze site www.bressertimmer.nl staan alle producten welke wij voor Nederland vertegenwoordigen.

Bezoek website
De Monnik Dranken

De Monnik Dranken

De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen..

Bezoek website
Dutch Connection

Dutch Connection

You will not find this Connection on the internet. It is just a fancy (protected) name used by some so called whiskyfreaks from the Netherlands that love to share their passion of drinking especially older or very rare single malts. Their main purpose is (besides collecting these bottles) to open them. Although their huge range of open bottles includes many ardbegs, springbanks, and glen gariochs there will be enough other old bottles from other distilleries among them. Wij zijn dus slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen. Michiel Wigman en Niels Harkink.

Erfmann Collection

Erfmann Collection

11 jaar geleden kwam ik als port drinker door mijn schoonvader in aanraking met whisky die op port vaten gerijpt waren. Toen was al snel een nieuwe liefhebberij geboren. Tijdens de proeverijen van het ‘T Hekeltje in Alkmaar proefde ik de whisky van Arran en Edradour. Arran, vanaf 1995 actief, was erg bezig met het op de markt brengen van whisky die gefinished waren op diverse vaten. De marketing strategie vond ik geweldig. Dit was ook het geval bij Edradour dat in diezelfde periode door Andrew Symington van Signatory is overgenomen. Bij Edradour waren er veel gekleurde kistjes met cask strength whisky die ook op diverse vaten waren gefinished. Ik ben begonnen om deze twee merken te verzamelen en heb inmiddels een leuke verzameling. Daarnaast kwam ik een aantal jaren geleden in Italië in aanraking met oude blends uit de 60 en 70e jaren. Deze heerlijke whisky’s doen niet onder voor de huidige single malts. Inmiddels heb ik hier ook een aardige verzameling van. Verzamelen is leuk, maar whisky drinken met gelijkgestemden is veel leuker. Extra speciaal is dat ik deze liefhebberij al een aantal jaren kan delen met mijn oudste zoon, Wesley. Als lid van de Ben Nevis Club ben ik inmiddels al vele jaren als vrijwilliger aanwezig geweest bij het Hielander whisky festival. En ben er trots op dat ik de kans heb gekregen om een eigen stand op dit festival te mogen hebben. Naast Arran, Edradour en oude blends heb ik natuurlijk genoeg andere lekkere whisky’s om het festival mee te beginnen en af te sluiten.

Bezoek website
Gall en Gall

Gall & Gall

Gall & Gall is een drankenspeciaalzaak waar je terecht kunt voor advies, uitstekende service en een verrassend en uitgebreid assortiment dranken. We hebben dranken voor ieder (feestelijk) moment, onze medewerkers helpen je graag met een advies of kado. Gall & Gall bestaat al meer dan 125 jaar! Een mijlpaal in de geschiedenis van deze oer-Hollandse drankenspeciaalzaak. Met inmiddels meer dan 540 winkels is Gall & Gall marktleider in Nederland. Gall & Gall staat niet stil.

Bezoek website
Hall of Names at Lineage

Hall of Names at Lineage

Crystal and Glassware

Bezoek website
Go4weinandmore

Go4weinandmore

Importeur van o.a. Glen Els en Brigantia Single Malt whisky van de Bodensee.

Bezoek website
Helvetica Spirits

Helvetica Spirits

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux. De 'micro-distilleerders' maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

Bezoek website
Hielander Scottish Restaurant

Hielander Scottish Restaurant

Wij zijn ons restaurant (in het naast liggende pand) in 1989 begonnen. Het eerste en nog steeds enige Schotse restaurant in heel Nederland. Sindsdien proberen wij onze gerechten zo authentiek mogelijk te houden, met gebruik van alleen de allerverste ingrediënten, samengesteld in onze eigen keuken, met soms (voor Nederlandse begrippen) vreemd klinkende combinaties, maar dat is juist het leuke van uit eten gaan: variatie!!

Bezoek website
High Spirits

High Spirits

High Spirits Drankenhandel is begonnen vanuit de passie voor mooie dranken. Wij hebben als doelstelling om kwaliteitsdrank bereikbaar te maken en het verhaal van de producent over te dragen. Met High Spirits is als groothandel de schakel zijn tussen de producent en de ondernemer en zijn team. Het alleen doorschuiven van een doos of fles doet onrecht aan het product en de producent. Wij zorgen dat het verhaal van de producten meekomt met de flessen of fusten. Daarom hebben wij een andere benadering van de markt. Door samen te werken met een beperkt aantal producenten als partner, bieden wij een directe connectie tussen onze partners en onze afnemers. Met deze partners hebben wij altijd direct contact en bieden dan ook het hele assortiment aan van deze partners. Bij ons vindt u door deze intensieve samenwerking ook de kennis over deze producten. Wij kunnen u vertellen wat het product is, hoe het smaakt en waar en hoe u het goed kunt inzetten. Ook is de hoge standaard in constante kwaliteit een belangrijke eis van ons, voordat wij ons aan een producent verbinden als een partner.

Bezoek website
Inspirits

Inspirits

INPIRITS Premium Drinks is de sales- en distributieorganisatie in de Benelux van een zeer groot aantal gerenommeerde nationale en internationale drankmerken. Met bekende merken als Sonnema, Dujardin, Notaris, Olifant, Jachtbitter, Goblet, Joseph Guy, Glengoyne, Smokehead, Mansion House, Café Marakesh, Estaro, Wenneker, Eliterna, Delaforce en Ypióca is INSPIRITS verantwoordelijk voor ruim 10% van de gedistilleerd afzet op de Nederlandse markt.

Bezoek website
Jurgen's Whiskyhuis

Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Toen bleek dat er ook blends en niet Schotse whisky's op de markt waren, verruimden we de blikken. Al gauw behoorde alles wat maar enigszins te maken had met whisky tot onze interessesfeer. Alhoewel ze onze nummer één blijven, beperken we ons niet tot de schotse pure malt whisky, maar weten we ook graag meer over bvb. Ierse of Japanse whisky's, blends en bourbons. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !

Bezoek website
Kiltverhuur

Kiltverhuur.nl

De Kiltshop is dé winkel voor de huur van Schotse kledij voor mannen. Wij verhuren kleding voor galafeesten, personeelsfeesten, trouwerijen,... De hele outfit bestaat uit: ghillie brogues, kousen, kiltflashes, sgian dubh, kilt, sporran, kiltpin, galahemd, Bonnie Prince Charlie jacket en waistcoat en een strikje, Argyll outfit of Jacobite outfit.

Bezoek website
Kintra

Kintra

Kintra whisky komt voort uit mijn liefde voor Schotland en Whisky. Als liefhebberij gestart en via “uit de hand gelopen hobby” inmiddels een volwaardig bedrijf dat eigen whiskybottelingen op de markt brengt en proeverijen organiseert op de wijze waarop u dat wilt. Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar bij groeiend aantal slijterijen. Erik Molenaar Kintra Whisky.

Bezoek website
LRP Reizen

LRP Reizen

LRP reizen laat je over de mooiste stuurwegen rijden en genieten van de ongerepte natuur. Bezoek eens een whisk(e)ydistilleerderij, bekijk een kasteel en geniet van de rijke cultuur en natuur van beide landen. Rij de Wild Atlantic Way of de NC 500, twee beroemde routes. Er zijn zo nog vele voorbeelden te bedenken van highlights die een reis naar Schotland en of Ierland leuk en interessant maken. We hebben met zorg de reizen door Ierland en Schotland voor je samengesteld. De dagroutes zijn niet te lang, zodat er behoorlijk ruimte en tijd overblijft om te lunchen, musea te bezoeken of gewoon ergens te stoppen om te genieten van de omgeving of de karakteristieke dorpen en stadjes die je aandoet.

Bezoek website
Old Henry's

Old Henry's

Old Henry's verkoopt orginele whisky kleding van o.a. Highland Park en Macallan en zijn momenteel bezig om nog meer merken in het assortiment te krijgen. Tevens zijn er ook rugby shirts, wax kleding en dergelijke te verkrijgen.

Bezoek website
Primera de Mare

Primera De Mare

Primera de Mare is een winkel in tabaksproducten. Gespecialiseerd in Longfillers uit Habana Cuba, Rebuplica Dominicana, en Nigaragua. Tevens alle top merken van Nederland.
Europaboulevard 179, 1825 RE Alkmaar.
(Gevestigd tegenover Albert Heijn in winkelcentrum de Mare te Alkmaar).

Tel: 072 562 3262
Email: demare@primeranet.com

Schotland Digizine / Whisky Tartan

Schotland Digizine / Whisky Tartan

Schotland Digizine is een persoonlijk en onafhankelijk initiatief in de vorm van een digitaal magazine om zoveel mogelijk in Schotland en whisky geïnteresseerden van een diversiteit aan info te voorzien en wordt om de twee maanden gratis via e-mail verspreid.
Wie aan Schotland denkt, denkt aan de Schotse ruit en whisky. Ondanks dat er in Schotland al honderden jaren ruiten werden ontworpen en whisky gedronken, was er nog niemand op het idee gekomen deze twee te verweven. In een mooie, robuuste, ruit vertelt de Whisky Tartan het verhaal van whisky. Zowel in geometrie van de set (1 complete ruit) als in uniek kleurgebruik van de gerstvelden tot het ons zo geliefde product: (single malt) whisky.

Bezoek whisky tartan Bezoek schotland digizine
Sjeintje Boterkoek

Sjeintje Boterkoek

Rariteiten, eigenwijze draagbaarheid en functioneel aparte hebbedingen met de sfeer van de Kelten.

Bezoek website
Stelle Robertson´s Scottish Kitchen

Stelle Robertson´s Scottish Kitchen

Stelle is is al jaren te vinden op de Noordermarkt, de grootste markt van Nederland op het gebied van Biologische en ecologische voeding. Velen weten daarom ook wel wat Stelle allemaal kan maken. De lijst is te groot om helemaal te tonen, dus volstaan we met dit kleine lijstje met hoogtepunten: Scones, Lemon curds, Clotted cream, carrot cake met creamy icing, baked cheese cake (Deze is trouwens obv eieren ipv de gebruikelijke kwark). Chutney's, Jams en natuurlijk de handgemaakte bonbons. Daarnaast is Stelle ook een trouwe gast bij menig whisky festival in het land.

Bezoek website
Tasting Collection

Tasting Collection

Tasting Collection is een leverancier van Thuisproeverijen van non- en alcoholische producten.

Bezoek website
The Spirit of Wine

The Spirit of Wine

Ons assortiment is anders. Omdat Lowie ooit in Schotland studeerde en het schotse dialect spreekt als een echte schot van de oostkust zijn de lijnen kort en de gesprekken met de distillery managers zijn vaak doorspekt van anekdotes en grappen. Daardoor hebben wij vaak toegang tot speciale whisky's die zeer beperkt te krijgen zijn.

Bezoek website
The Irishman

The Irishman

Established in 1999 by husband and wife, Bernard and Rosemary Walsh, and located on the 18th century Royal Oak estate by the River Barrow in County Carlow, the Walsh Whiskey Distillery Company is a leading independent producer of super-premium and ultra-premium, triple-distilled, craft, Irish whiskies.

Bezoek website
The Travel club

The Travel club

U legt uw wensen bij mij neer en ik ga de perfecte reis voor u zoeken, voor de beste prijs. Omdat ik volledig onafhankelijk ben en daardoor toegang heb tot talloze betrouwbare Nederlandse en Duitse organisaties, kan ik altijd de beste prijs voor u vinden. Ik heb ruim 20 jaar reiservaring en 10 jaar reisbureau ervaring dus er is heel veel kennis aanwezig. Daarnaast kan ik ook nog eens profiteren van de ervaring van zo’n 100 Travel Club collega’s. Kortom, geen vraag of verzoek is te gek.

Bezoek website
The Whisky Train

The Whisky Train

Naar ons idee zijn we, met slechts 3 leden, de kleinste whisky club van Alkmaar en weide omgeving, mogelijk zelfs van Nederland. Na de eerste jaren van het Hielander Whisky Festival gestaan te hebben voor 2 slijterijen, willen we nu ons nu zelf presenteren. Wij verzorgen elke maand een whiskyproeverij met zoveel mogelijk bijzondere whisky's. Onze topavonden zijn de openlucht Boomgaard proeverij bij de start van het seizoen, de MiniPlaza én de exclusieve proeverij aan het eind van het seizoen. In overleg zijn proeverijen op locatie ook mogelijk. Dit festival weekend genieten we van een doorsnee van onze voorkeuren. Wat die zijn? Neem daarvoor een kijkje op onze website.

Bezoek website
Usquebauch Society

Usquebauch Society

De Nederlandse Whisky Vereniging Usquebaugh Society heeft als doel het wekken van interesse voor de Schotse whiskycultuur en de whiskycultuur in het algemeen. Drinkt U wel eens een goede whisk(e)y? En wilt U meer weten over wat U drinkt? Of lijkt het U leuk om eens whisky te drinken met een aantal medeliefhebbers? Dan bent U bij ons aan het goede adres.

Bezoek website
Van Wees

Van Wees

Gelegen aan de rand van Amersfoort en in het midden van Nederland, vind je de Van Wees whisky shop. Al ruim 40 jaar een betrouwbaar adres, voor hen die op zoek zijn naar het nieuwste aanbod in whisky, cognac, calvados, armagnac, grappa en eau de vie.

Bezoek website
Whisky4all

Whisky4all

Het promoten van whisky, dat is wat Norbert Tebarts van Whisky4all doet. Dit gebeurt via proeverijen, festivals en (online) met zijn ProefOlympics. Tijdens het Hielander Whisky Festival bestaat de Whisky4all-stand uit 2 onderdelen: bij de ProefOlympics draait het allemaal om blind proeven. Test hier je kennis en ontdek – zonder vooroordelen – nieuwe smaken. Het andere deel van de stand bestaat uit Amerikaanse whisky’s: bourbon, rye, corn, wheat, malt en meer. Een deel hiervan is in Europa niet te koop, daarvoor zal je dus naar de VS moeten. Of natuurlijk naar het Hielander Whisky Festival.

Bezoek website
Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland (kortweg WIN) is in december 2004 opgericht door twee echte whiskyliefhebbers. Jan Kok en Marcel Bol zijn benaderd door whiskyschrijver Charles MacLean of zij de nieuwe bottelingen van Adelphi Distillery wilden gaan importeren. In 2006 zij zowel Jan als Marcel benoemd tot Keeper of the Quaich. Lidmaatschap van deze selecte club is alleen mogelijk op voordracht van meerdere Keepers en op verzoek van de club zelf.

Bezoek website
Whisky Passion

Whisky Passion

Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en België actief zijn. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

Bezoek website
Whisky Plan

Whisky Plan

Het leukste initiatief in Nederland sinds jaren en uniek in uitvoering! De initiatiefnemers Frans Willems, Hester van der Hoorn en John Keuris hebben elkaar gevonden in de liefde voor whisky. Hun passie, kennis en vakmanschap hebben zij gecombineerd in Whiskyplan. Het doel is een Nederlandse distilleerderij waar mooie distillaten worden vervaardigd op basis van granen met nadruk op whisky maar ook ruimte voor andere, kwalitatief hoogstaande, producten. De distilleerderij wordt ook plek waar liefhebbers elkaar ontmoeten en samen kunnen genieten van een goed glas. De financiering wordt mde mogelijk gemaakt door uitgifte van certificaten van aandelen; de certificaathouders worden mede-eigenaar van het bedrijf.

Bezoek website
World Of Whisky

World Of Whisky

World of Whisky is een platform waaronder een aantal vooraanstaande whisky’s vallen, denk aan Highland Park, The Macallan en Glenfiddich. De ambassadeurs verzorgen educatie over whisky, dat doen zij op festivals, proeverijen, maar ook op de website. Op de World Of Whisky kun je naast alle informatie over onze whisky ook blog’s lezen over foodpairing, whiskyreizen en welke activiteiten er nog meer plaatsvinden. Neem dus snel een kijkje en reis mee in de wondere wereld van whisky…

Bezoek website
Zuidam

Zuidam

Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren wij een breed palet aan liqueuren, genevers, gin & whisky. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt.

Bezoek website