Deelnemers 2024

Andra's kaas

Andra MacMorland

Een selectie van Schotse Kazen & pate geserveerd met crackers. Een lekkere versnappering tijdens het festival voor de kleine trek.

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits

Anker Amsterdam Spirits is opgericht in 1990 en is uitgegroeid tot dé grootste onafhankelijke drankengroothandel van Nederland, iets waar wij als team heel erg trots op zijn. Het assortiment bestaat uit vele bekende A-merken, alternatieven voor de bekende merken en eigen importen. Het basisassortiment bestaat uit ruim 1200 verschillende dranken welke allen op voorraad staan, uitzonderingen daargelaten.

Bezoek website
Bacardi Nederland

Bacardi Nederland

Bacardi, Martini, Grey Goose, Bombay Sapphire, Eristoff en Dewar’s. Wereldwijd genieten mensen al generaties lang van de premium merken van Bacardi, het grootste familiebedrijf in gedistilleerde dranken ter wereld. In Nederland hebt u de keuze uit meer dan 30 soorten wodka, whisky, gin, vermout en tequila. Bacardi gaat uitsluitend voor de hoogste kwaliteit. Wij hebben de ambitie om in 2015 het snelst groeiende bedrijf te zijn in premium gedistilleerde dranken.

Bezoek website
Beek Spirits

Beek Spirits

Beek staat voor kwaliteit in gedistilleerd. Beek is in 2017 opgericht door Jan Beek, expert in gedistilleerd. Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn. Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren.

Bezoek website
Ben Nevis Club

Ben Nevis Club

De Ben Nevis Club houdt voor haar leden 6 of 7 nosing & tastings per jaar. Op zo’n proefavond worden 6 single malt whisky’s geproefd en beoordeeld op kleur, geur en smaak. Afgesloten wordt met een 7e whisky die is gebotteld op “cask strength”. Tussen de whisky’s door drinken wij water en een zwaar, donker bier. Het bier heeft de eigenschap de mondholte vrij te maken van smaakstoffen, zodat de volgende whisky volledig “schoon” kan worden geproefd. Tussen de whisky’s door worden ook hapjes en gerechtjes genuttigd die in de smaak goed bij de whisky passen.

Bezoek website
Bierbrouwerij De Arn

Bierbrouwerij De Arn

Bierbrouwerij Arn, van Arjan te Hoonte, is een van de vele nieuwe brouwerijhuurders die in 2013 is gestart. Dit omdat er een groeiende vraag is naar speciaal bier. Bokkige Arn werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Sallandsch Landbier Brouwerij in Raalte. Als tweede bier is de Winterse Arn op de markt gebracht. Wij hebben sinds kort een nieuw bier: Arnbeg. Een donkere barley-wine waaraan wij pure Ardbeg 10 yo hebben toegevoegd!

Bezoek website
Brugse Whisky Company (BWC)

Brugse Whisky Company

In september 2022 presenteert de BWC haar First Release. Brugge en Schotland zijn sinds de 15e eeuw aan elkaar verbonden en uit onze passie voor Whisky is de Brugse Whisky Company ontstaan. Maak kennis met onze whisky: gemaakt in Brugge, gerijpt in Brugge en gebotteld in Brugge!

Bezoek website
De Monnik Dranken

De Monnik Dranken

De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft circa 100 medewerkers in vaste dienst. Het totale assortiment is breed en diep en bestaat uit circa 9.500 verschillende soorten dranken en drank aanverwante artikelen..

Bezoek website
Cley Distillery

Cley Distillery

De Rotterdamse Cley Distillery maakt whisky en gin op basis van de in de 17e-eeuw ontwikkelde Nederlandse stooktraditie. Daarbij gebruikt Cley uitsluitend biologische grondstoffen uit de regio. En dan is er distillateur Paul den Dulk die met zijn ruime ervaring in de wereld van smaken de producten een eigen karakter weet te geven. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je het proeft in elke fles Cley Whisky en Cley Gin: De Magie van het Smaak Maken!

Bezoek website
Disaronno International

Disaronno International

Disaronno International b.v. in Amsterdam, is een volle dochter van het Italiaanse Illva Saronno S.p.A., de fabrikant van de internationaal beroemde likeur Disaronno. Disaronno International B.V. is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van diverse alcoholische en non-alcoholische dranken in Nederland.

Bezoek website
Dram Fool

Dram Fool

We have been independently bottling cask strength, un-chill filtered whisky since 2015. The reputation that we have gained around the world for our bottlings gives us great and continued pleasure. With this in mind the mantra from day one to ‘only bottle whiskies that I like’ is key. More so now than ever.

Bezoek website
Dutch Connection

Dutch Connection

You will not find this Connection on the internet. It is just a fancy (protected) name used by some so called whiskyfreaks from the Netherlands that love to share their passion of drinking especially older or very rare single malts. Their main purpose is (besides collecting these bottles) to open them. Although their huge range of open bottles includes many ardbegs, springbanks, and glen gariochs there will be enough other old bottles from other distilleries among them. Wij zijn dus slechts een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whiskies open te maken en anderen te laten meegenieten met de qualiteit van de jaren 60 en 70 (of ouder). Onze lol is dat genoegen te kunnen delen met anderen. Michiel Wigman en Niels Harkink.

Erfmann Collection

Erfmann Collection

11 jaar geleden kwam ik als port drinker door mijn schoonvader in aanraking met whisky die op port vaten gerijpt waren. Toen was al snel een nieuwe liefhebberij geboren. Tijdens de proeverijen van het ‘T Hekeltje in Alkmaar proefde ik de whisky van Arran en Edradour. Arran, vanaf 1995 actief, was erg bezig met het op de markt brengen van whisky die gefinished waren op diverse vaten. De marketing strategie vond ik geweldig. Dit was ook het geval bij Edradour dat in diezelfde periode door Andrew Symington van Signatory is overgenomen. Bij Edradour waren er veel gekleurde kistjes met cask strength whisky die ook op diverse vaten waren gefinished. Ik ben begonnen om deze twee merken te verzamelen en heb inmiddels een leuke verzameling. Daarnaast kwam ik een aantal jaren geleden in Italië in aanraking met oude blends uit de 60 en 70e jaren. Deze heerlijke whisky’s doen niet onder voor de huidige single malts. Inmiddels heb ik hier ook een aardige verzameling van. Verzamelen is leuk, maar whisky drinken met gelijkgestemden is veel leuker. Extra speciaal is dat ik deze liefhebberij al een aantal jaren kan delen met mijn oudste zoon, Wesley. Als lid van de Ben Nevis Club ben ik inmiddels al vele jaren als vrijwilliger aanwezig geweest bij het Hielander whisky festival. En ben er trots op dat ik de kans heb gekregen om een eigen stand op dit festival te mogen hebben. Naast Arran, Edradour en oude blends heb ik natuurlijk genoeg andere lekkere whisky’s om het festival mee te beginnen en af te sluiten.

Bezoek website
Gall en Gall

Gall & Gall

Wij verkopen al sinds 1884 drank en zijn op dat gebied de allergrootste specialist van Nederland. Maar uiteindelijk zijn we ook gewoon hobbyisten. Mensen die heel enthousiast kunnen worden van een het verhaal over een druif die groeit op een vulkaanhelling, of een kiertje in een schuur op Islay wat whisky een zilte smaak geeft. Deze verhalen - de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles - verhalen die je letterlijk kunt proeven, gaan we je vertellen.

Bezoek website
Go4weinandmore

Go4weinandmore

Importeur van o.a. St. Killian Distillers en Brigantia Single Malt whisky van de Bodensee. Nieuwe bottelingen o.a. Elsburn, Willowburn en de Emperor's Way.

Bezoek website
Helvetica Spirits

Helvetica Spirits

Helvetia Spirits heeft als doel om de onbekende top distillaten te ontdekken en voor de genieter beschikbaar te maken in de Benelux. De 'micro-distilleerders' maken met passie en liefde hun producten, wat tot uitdrukking komt in de beleving van de consument. Helvetia Spirits helpt dan ook graag met passie en nodige aandacht de strategie voor deze micro-distilleerders vorm te geven.

Bezoek website
Hielander Scottish Restaurant

Hielander Scottish Restaurant

Wij zijn ons restaurant (in het naast liggende pand) in 1989 begonnen. Het eerste en nog steeds enige Schotse restaurant in heel Nederland. Sindsdien proberen wij onze gerechten zo authentiek mogelijk te houden, met gebruik van alleen de allerverste ingrediënten, samengesteld in onze eigen keuken, met soms (voor Nederlandse begrippen) vreemd klinkende combinaties, maar dat is juist het leuke van uit eten gaan: variatie!!

Bezoek website
High Spirits

High Spirits

High Spirits Drankenhandel is begonnen vanuit de passie voor mooie dranken. Wij hebben als doelstelling om kwaliteitsdrank bereikbaar te maken en het verhaal van de producent over te dragen. Met High Spirits is als groothandel de schakel zijn tussen de producent en de ondernemer en zijn team. Het alleen doorschuiven van een doos of fles doet onrecht aan het product en de producent. Wij zorgen dat het verhaal van de producten meekomt met de flessen of fusten. Daarom hebben wij een andere benadering van de markt. Door samen te werken met een beperkt aantal producenten als partner, bieden wij een directe connectie tussen onze partners en onze afnemers. Met deze partners hebben wij altijd direct contact en bieden dan ook het hele assortiment aan van deze partners. Bij ons vindt u door deze intensieve samenwerking ook de kennis over deze producten. Wij kunnen u vertellen wat het product is, hoe het smaakt en waar en hoe u het goed kunt inzetten. Ook is de hoge standaard in constante kwaliteit een belangrijke eis van ons, voordat wij ons aan een producent verbinden als een partner.

Bezoek website
Hogshead Imports

Hogshead Imports

Our philosophy is simple; find exciting brands with great products and turn end customers into fans. With Hogshead Imports we set out to bridge the gap between brands and whisky lovers. Export wise we act as a portal for brands to expand into new markets in Europe and Asia. Marketing wise we make an effort in promoting these brands to create a full whisky experience for end customers.

Bezoek website
Jurgen's Whiskyhuis

Jurgen's Whiskyhuis

Whiskyhuis.be vindt zijn ontstaan in de passie voor Schotse single-malt whisky. Toen bleek dat er ook blends en niet Schotse whisky's op de markt waren, verruimden we de blikken. Al gauw behoorde alles wat maar enigszins te maken had met whisky tot onze interessesfeer. Alhoewel ze onze nummer één blijven, beperken we ons niet tot de schotse pure malt whisky, maar weten we ook graag meer over bvb. Ierse of Japanse whisky's, blends en bourbons. Onze passie gaat ook een stuk verder dan enkel maar de drank zelf. De whiskycultuur, de gewoontes, de accessoires en curiosa horen er ook bij. Whisky is immers meer dan alcohol met een smaakje. Whisky is 'a way of life' !

Bezoek website
Kiltverhuur

Kiltverhuur.nl

De Kiltshop is dé winkel voor de huur van Schotse kledij voor mannen. Wij verhuren kleding voor galafeesten, personeelsfeesten, trouwerijen,... De hele outfit bestaat uit: ghillie brogues, kousen, kiltflashes, sgian dubh, kilt, sporran, kiltpin, galahemd, Bonnie Prince Charlie jacket en waistcoat en een strikje, Argyll outfit of Jacobite outfit.

Bezoek website
Kintra

Kintra

Kintra whisky komt voort uit mijn liefde voor Schotland en Whisky. Als liefhebberij gestart en via “uit de hand gelopen hobby” inmiddels een volwaardig bedrijf dat eigen whiskybottelingen op de markt brengt en proeverijen organiseert op de wijze waarop u dat wilt. Kintra Whisky brengt jaarlijks 8 tot 10 exclusieve bottelingen op de markt. Persoonlijk geselecteerd en speciaal voor Kintra Whisky gebotteld. Onder de naam Kintra Single Cask Collection verkrijgbaar bij groeiend aantal slijterijen. Erik Molenaar Kintra Whisky.

Bezoek website
LMB La Martiquaise-Benelux

LMB La Martiquaise-Benelux

La Martiquaise-Benelux is de sales- en distributieorganisatie in de Benelux van een zeer groot aantal gerenommeerde nationale en internationale drankmerken. Met bekende merken als Sonnema, Dujardin, Notaris, Olifant, Jachtbitter, Goblet, Joseph Guy, Glengoyne, Smokehead, Mansion House, Café Marakesh, Estaro, Wenneker, Eliterna, Delaforce en Ypióca is La Martiquaise-Benelux verantwoordelijk voor ruim 10% van de gedistilleerd afzet op de Nederlandse markt.

Bezoek website
LRP Reizen

LRP Reizen

LRP reizen laat je over de mooiste stuurwegen rijden en genieten van de ongerepte natuur. Bezoek eens een whisk(e)ydistilleerderij, bekijk een kasteel en geniet van de rijke cultuur en natuur van beide landen. Rij de Wild Atlantic Way of de NC 500, twee beroemde routes. Er zijn zo nog vele voorbeelden te bedenken van highlights die een reis naar Schotland en of Ierland leuk en interessant maken. We hebben met zorg de reizen door Ierland en Schotland voor je samengesteld. De dagroutes zijn niet te lang, zodat er behoorlijk ruimte en tijd overblijft om te lunchen, musea te bezoeken of gewoon ergens te stoppen om te genieten van de omgeving of de karakteristieke dorpen en stadjes die je aandoet.

Bezoek website
Maple & More

Maple & More

Wij zijn Rob en Anita de Zeeuw. In 2011 zijn wij gestart met ons bedrijf gespecialiseerd in Canadese producten. In 2018 hebben we - als importeur Nederland - Sortilège Original; een heerlijke Maple Whisky likeur op de Nederlandse markt gebracht. Gevolgd door Sortilège Prestige en Sortilège Blueberry stuk voor stuk heerlijke Maple Dessertwhisky's. Sortilège Original is een whisky likeur die gemaakt wordt met een minimaal 3 jaar oude Canadese whisky, een blend. De Whisky is teruggebracht van 70% naar 30% met Maple syrup en is gerijpt op eikenhouten vaten. Een heerlijke Whisky likeur die fluweelzacht van smaak is en een heerlijke nadronk heeft. Sortilège Prestige is ‘de oudere broer’ van de Original. Sortilège Prestige is meer belegen – gebaseerd op 7 jaar oude Canadese whisky - heeft meer “bite” en is minder zoet. De Sortilège Blueberry is de fruitige variant in deze serie, die gekoeld heerlijk is bij de prachtige (na)zomer en de Sortilège Cream vult dit aan met haar heerlijk romige smaak die het zowel zomer als winter goed doet. Sinds november 2022 is Maple and More ook importeur van 'The Wild North'; een zachte Canadese Rye Whisky van 5 jaar oud met tonen van vanille, die eerst gerijpt is op Bourbonvaten waarna de rijping verder is voortgezet op Frans eikenhouten vaten. We nodigen u van harte uit om zowel de Sortilège als 'the Wild North' te komen proeven!

Bezoek website
Perfect Dram

Perfect Dram

Bezoek website
Salud Importeurs

Salud Importeurs

Wij distribueren niet zomaar dranken, wij verheven het bijna tot ware kunst. Wij zijn “the new kid on the block” de “disruptor” “misflits” en “gamechanger” tegelijk. Wij zijn ambiteus en constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Wij creëren vraag in on- en off-trade door middel van het bouwen van merken en focussen op klantgerichtheid, iedere dag weer..

Bezoek website
The Scotch Malt Whisky Society

The Scotch Malt Whisky Society

The Scotch Malt Whisky Society is a club unlike any other. As well as being a place to connect with other like-minded whisky lovers, we are also internationally renowned for our mission: to provide our members with an adventurous and fun journey of discovery of the world's widest collection of single cask whiskies.

Bezoek website
SpiritsandChocolates

Chocolatier SpiritsandChocolates

Hai, ik ben Pasquale Capiteijns, trotse eigenaresse en chocolatier van SpiritsandChocolates. Even een kort intro, pas in 2021 stapte ik de wondere wereld van de whisky in en bezocht vrij regelmatig gedistilleerde festivals, ik begon met de gin/rum, later volgde de whisky en uiteindelijk ben ik beland in de cognac. Deze bijzondere wereld heeft me naast het proeven en genieten van, ook getriggerd er iets mee te doen. Zodoende ben ik beland in de bonbons want zeg nou zelf whisky, rum en cognac lenen zich uitstekend voor de chocolade en zo is SpiritsandChocolates geboren. Mijn bonbons scheiden zich van andere bonbons. Wil je weten hoe dat zit, kom gezellig langs bij onze stand die vindt je naast de stand van PerfectDram hun whisky's zitten in mijn bonbons en natuurlijk vele andere whisky verwerk ik tot iets lekkers.

Bezoek website
SPIRITS.services

SPIRITS.services

SPIRITS.services is een nieuwe importeur en distributeur in Nederland op het gebied van whisky en andere luxe dranken. We zijn zelf begonnen als liefhebbers van mooie whiskies, en brengen door ons gevonden uitzonderlijke flessen van onafhankelijke bottelaars graag naar Nederland. Enkele van onze merken zijn Mythical Beasts (met een 30 jaar oude single cask Bruichladdich!), Firkin Whisky, Outlaw Rum en natuurlijk Roger's Whisky, ons eigen onafhankelijke bottling merk. Deze en nog veel meer andere merken zijn bij ons aan de stand te proeven, we zien u daar graag!

Bezoek website
The Single Cask

The Single Cask

Here at The Single Cask, we passionately embarked on our journey to unveil our exceptional spirits, hand-picked and bottled one cask at a time. Our relentless pursuit leads us to extraordinary single malt whisky, Irish whiskey, American bourbon, and Rum. We seek the perfect exemplars of a distillery's character or those that showcase unique maturation techniques. Put simply if it's delicious and unique we want to share this with you. Our award-winning whiskies are bottled at natural cask strength, without any intervention such as chill filtration or artificial colours. We are fuelled by our passion, firmly believing that the best whiskies should be opened, enjoyed, and shared. Our mission is to ensure that these single cask releases find their way into the hands of whisky enthusiasts like you.

Bezoek website
The Travel club

The Travel club

U legt uw wensen bij mij neer en ik ga de perfecte reis voor u zoeken, voor de beste prijs. Omdat ik volledig onafhankelijk ben en daardoor toegang heb tot talloze betrouwbare Nederlandse en Duitse organisaties, kan ik altijd de beste prijs voor u vinden. Ik heb ruim 20 jaar reiservaring en 10 jaar reisbureau ervaring dus er is heel veel kennis aanwezig. Daarnaast kan ik ook nog eens profiteren van de ervaring van zo’n 100 Travel Club collega’s. Kortom, geen vraag of verzoek is te gek.

Bezoek website
The Whisky Train

The Whisky Train

Naar ons idee zijn we, met slechts 3 leden, de kleinste whisky club van Alkmaar en weide omgeving, mogelijk zelfs van Nederland. Na de eerste jaren van het Hielander Whisky Festival gestaan te hebben voor 2 slijterijen, willen we nu ons nu zelf presenteren. Wij verzorgen elke maand een whiskyproeverij met zoveel mogelijk bijzondere whisky's. Onze topavonden zijn de openlucht Boomgaard proeverij bij de start van het seizoen, de MiniPlaza én de exclusieve proeverij aan het eind van het seizoen. In overleg zijn proeverijen op locatie ook mogelijk. Dit festival weekend genieten we van een doorsnee van onze voorkeuren. Wat die zijn? Neem daarvoor een kijkje op onze website.

Bezoek website
TradeInSpirits

TradeInSpirits

Trade In Spirits importeert en distribueert sterke dranken en promoot deze als vertegenwoordiger in en buiten Nederland op festivals en via diverse andere platforms samen met haar partners.

Bezoek website
Van Wees

Van Wees

Gelegen aan de rand van Amersfoort en in het midden van Nederland, vind je de Van Wees whisky shop. Al ruim 40 jaar een betrouwbaar adres, voor hen die op zoek zijn naar het nieuwste aanbod in whisky, cognac, calvados, armagnac, grappa en eau de vie.

Bezoek website
Whisky-Arts

Whisky-Arts

Monique Tromp creëert met Whisky-Arts moderne persoonlijke kunstwerken met ‘whisky’ als inspiratiebron. Als gepassioneerd liefhebber van deze bijzondere spirit weet ze als geen ander het palet en karakter van de grote single malts vast te leggen. Hierbij gebruikt ze naast acryl moderne technieken en schroomt ze niet om een druppeltje whisky toe te voegen om de ‘spirit’ vast te leggen. Zeer bekend zijn de cask ends, waarbij originele oude whiskyvatdeksels worden gebruikt als doek. De combinatie van het oude hout en roestige duigen met haar zeer herkenbare collage-achtige kunst is een heel bijzondere eyecatcher in menig mancave, whiskybar en woonkamer.

Bezoek website
Whisky Dudes

Whisky Dudes

Being whisky enthusiasts ourselves we sometimes got slightly dissapointed with the industry. Transparency is definitely not one of the industry's main concern, however.. it is, and will forever be, ours.

We believe in being honest about our products, our methods and what we stand for is the least we can do for you: the whisky enthusiast. What makes our precious whisky the whisky you would like to devour? Exactly what we wanted to know when we started this journey.

We offer the finest whisky for fair prices. Perfect price-quality is what we aim for on a daily basis. Besides aforementioned we hold ourselves to the highest standards and together with our philosophy we continue to build upon our, what we call, four pillars.

Bezoek website
Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland

Whisky Import Nederland (kortweg WIN) is in december 2004 opgericht door twee echte whiskyliefhebbers. Jan Kok en Marcel Bol zijn benaderd door whiskyschrijver Charles MacLean of zij de nieuwe bottelingen van Adelphi Distillery wilden gaan importeren. In 2006 zij zowel Jan als Marcel benoemd tot Keeper of the Quaich. Lidmaatschap van deze selecte club is alleen mogelijk op voordracht van meerdere Keepers en op verzoek van de club zelf.

Bezoek website
Whisky Passion

Whisky Passion

Er is steeds meer aandacht voor whisky, dat bewijzen de vele nosings en tastings in het hele land wel. De evenementen (festivals) waar whisky centraal staat worden steeds talrijker en de groep whiskyliefhebbers groeit als nooit tevoren. En dan hebben we het nog niet eens over de vele whiskyclubs die in Nederland en België actief zijn. Een magazine over whisky in al zijn facetten kon dan ook niet uitblijven. Whisky Passion is het eerste onafhankelijke magazine over whisky dat in Nederland en België in de winkels verkrijgbaar is.

Bezoek website