Kaartverkoop

Hielander Whisky Festival - 7 & 8 februari 2020

Het Hielander Whisky Festival Alkmaar gaat op voor de 10e editie. Noord-Holland Noord heeft haar eigen jaarlijks terugkerende whisky festival met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer!

Op zo’n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky… Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. U krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

De kaartverkoop zal starten vanaf 1 oktober 2019 en wanneer u voor 1 november 2019 uw kaart bestelt dan krijgt u €2,50 korting. 10 kaarten bestellen is 9 kaarten betalen.

De entreeprijs bedraagt € 35,- p.p., deze is inclusief proefglas, festival-smaakwijzer en het proeven van de meest gangbare whisky's. Voor meer bijzondere whisky's moet bijbetaald worden, maar u hebt zelf de keuze of u dit wel of niet wilt doen. Tot 1 november geldt een vroegboekprijs van € 32,50. Bij 10 tickets, krijg je er eentje gratis en betaal je dus voor 9 tickets.

LET OP! In de Grote Kerk kunnen de Alba's, het betaalmiddel op het festival, alleen met contant geld gekocht worden.

Het Schotse restaurant Hielander heeft voor het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatst, zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Voor het festival geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Geldig identiteitsbewijs is verplicht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een festival-smaakwijzer. Op de genoemde tijdstippen gaan de deuren open en kan het publiek binnenstromen en de jassen ophangen. Een kwartier na aanvang wordt het festival geopend.

Klik op één van de sessies voor het bestellen van kaarten voor de betreffende sessie (u komt terecht in de betaalomgeving van Theater de Vest):

  • Sessie 1: 7 februari. 19.00 - 23.00 uur uitverkocht
  • Sessie 2: 8 februari. 13.00 - 17.00 uur uitverkocht
  • Sessie 3: 8 februari. 19.00 - 23.00 uur uitverkocht